Gerard Ekdom komt terug met muzikale quiz!

Ekdom is terug met quiz!
Door: Kees van der Made
09-11-2021

De meest muzikale quiz van de Nederlandse televisie komt onder leiding van radio-DJ Gerard Ekdom weer terug. In dat spel nemen elke aflevering twee duo’s het tegen elkaar op in verschillende muzikale uitdagingen.

De Top 4000 Muziekquiz komt op 4 december weer terug naar SBS6. Vorig jaar wist radio-DJ Gerard Ekdom muziekminnend Nederland al te vermaken met dit muzikale bordspel. Toen gaf Ekdom aan dat hij geen moment over het presenteren van de quiz getwijfeld had. In deze muzikale quiz nemen twee duo’s het op in een bordspel met vakjes genummerd van vierduizend naar één. De vakjes lopen af in honderdtallen. De deelnemers verdienen zetten op het bord door muzikale uitdagingen aan te gaan middels dans-, zang- en luisteropdrachten. De eerste die de finish bereikt wint het spel. Vorig jaar bleek deze quiz een groot succes.

Luisteraars kiezen!

De quiz staat, zoals de naam al verraad, volledig in het teken van de Top 4000. Die eveneens vanaf 4 december uitzendt, maar dan via Radio 10. De Top 4000 is een hitlijst die in 2005 voor het eerst werd uitgezonden en vanaf het begin wordt samengesteld door de luisteraars van het radiostation door te stemmen. Stemmen voor de lijst der lijsten kan tot en met 22 november via radio10.nl. De Top 4000 is tot en met 24 december te beluisteren. De Top 4000 Muziekquiz wordt vanaf zaterdag 4 december 21.30 uur uitgezonden via SBS6 en KIJK.nl.

Meer DenD