Gerard Joling haalt uit naar Sigrid Kaag: ‘Pak je bezem en vlieg weg’

Gerard ergert zich groen en geel aan Sigrid Kaag
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Gerard Joling heeft in de talkshow Humberto keihard uitgehaald naar Sigrid Kaag. Hij noemt haar een heks, iets wat Humberto Tan veel te ver vindt gaan. ,,Gerard Joling, dat kun je niet zeggen.”

De sfeer in de talkshow van Humberto Tan sloeg gisteren plotseling om toen er gesproken werd over de MeToo-kwesties bij D66 en de manier waarop Sigrid Kaag daarmee omgaat. Gerard liet daarop merken dat hij helemaal klaar is met de partijleider.

Gerard noemt Kaag een ‘heks’

,,Die is sowieso al over de houdbaarheidsdatum heen naar mijn mening”, sneert Gerard. ,,Ik zou zeggen: die bezem pakken en vlieg een tijdje weg!”

Het ‘grapje’ wordt absoluut niet gewaardeerd en Humberto grijpt in. ,,Gerard Joling, dat kun je niet zeggen”, zegt hij streng. Maar Gerard lijkt de presentator niet zo serieus te nemen. ,,Moet ik het terugnemen? Want dat doe ik niet. Absoluut niet! Ik vond het een enige opmerking trouwens. Als het een goede bezem is, dan kan hij niet ver genoeg, maar dat terzijde.”

‘Het vloog eruit’

Humberto laat Gerard niet zo makkelijk wegkomen met zijn uitspraken. Hij noemt de opmerking ‘stereotyperend’. ,,Je noemt haar niet eens een vrouw, maar een heks.”

Gerard lijkt nog steeds achter zijn opmerking te staan. ,,Nou, ik weet meer dan jij denkt, maar dat ga ik nu niet vertellen”, zegt hij lachend. Wanneer Humberto verbaasd vraagt wat hij dan weet, lacht Gerard het weer weg. ,,Als ik denk: ik hoor wat of ik weet wat, dan geef ik gas, en als ik denk: ik kan beter m’n mond houden… Dat had ik misschien ook beter kunnen doen! Maar het vloog er al uit!”

Tags

D66GERARD JOLINGHUMBERTO TANSIGRID KAAGSNEER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck