Gerard Joling hevig teleurgesteld: ‘Er is totaal geen respect!’

Gerard hevig teleurgesteld
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Gerard Joling is enorm teleurgesteld in de Nederlandse radio. De zanger bracht recent vijf Engelstalige nummers uit. Hoewel hij het zelf ‘verfrissend’ noemt, denken de radiostations daar anders over. ,,Je moet op je knieën om je plaatje gedraaid te krijgen.”

Joling heeft in de coronaperiode veel liedjes opgenomen, maar nog niet alles uitgebracht. Volgens de zanger zal het, na alle Nederlandstalige nummers, even wennen zijn voor mensen. ,,Ik heb al twintig jaar geen Engelse tracks meer uitgebracht”, vertelt hij tegen weekblad Party. ,,Het is een ander repertoire dan men van mij gewend is.”

Drama

Hoewel Gerard tegenwoordig veel te vinden is op sociale media zoals Instagram en TikTok, blijft radio een belangrijk medium. ,,Al is het voor mij altijd een drama geweest om mijn nieuwe platen gedraaid te krijgen. Dan heb ik het niet over RadioNL of SterrenNL, maar ik word bijvoorbeeld al 10 jaar geboycot door 100 %. Bij Radio 2 moet je ook op je knieën gaan om je plaatje gedraaid te krijgen. Daarna draaien ze hem misschien nog één keertje in de week dat je langs bent geweest, maar er is totaal geen steun.” Hij is alleen positief over Radio 10 en Radio 538.

Respect

Volgens Joling zou je denken dat je na veertig jaar plaatjes maken wel een beetje respect hebt verdiend. ,,Maar dat is er totaal niet! Je bent in Nederland net zo goed en populair als je laatste hit.” Gerard is blij met zijn sterke online aanwezigheid. ,,Hierdoor kan ik mijn nieuwe muziek verspreiden. Maar ik blijf duimen voor wat airplay op de radio.”

Tags

GERARD JOLINGRADIOTELEURGESTELD

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck