Gerard Joling is ‘sterrenoorlog’ helemaal zat

Gerard Joling
Door: Charlotte Wijnen
09-06-2021

Gerard Joling heeft er altijd om bekend gestaan om ruziënde collega’s te verzoenen. Ook hielp hij een aantal aan een nieuw programma. Maar dat is hij nu helemaal zat.

,,Ik heb me destijds ingezet om Patricia Paay bij Holland’s Got Talent te krijgen”, aldus Gerard in weekblad Story. ,,Zij was net gescheiden van Adam Curry, woonde in Londen en wilde heel graag weer iets doen op televisie.” Hetzelfde deed hij voor Patty Brard toen hij Sterren Dansen Op Het IJs presenteerde.

‘Hou niet van ruzie’

,,Daarnaast hou ik niet van ruzie”, legt Gerard uit. ,,En soms zag ik een uitdaging, zoals met de zusjes Maywood. Caren en Alice spraken al jaren niet meer met elkaar en toch stonden ze bij mij als duo in de Ziggo Dome op te treden.”

Na het optreden was het snel weer gedaan met de vrede, iets waar Gerard erg van baalt. In de toekomst ziet hij zichzelf niet meer als bemiddelaar, hij is het bemoeien met andere mensen helemaal zat. ,,Die energie steek ik liever in andere dingen, maar niet in ruzies.”

André met rust laten

Maar er is één showbizzcollega die Gerard wél steunt, en dat is André Hazes. Gerard vindt het oneerlijk dat André alsmaar onder vuur ligt. ,,Ik weet niet waarom dat bij hem zo is. Het beste is om je er zo min mogelijk van aan te trekken. En dat lijkt hij te doen.”

Gerard is één van de weinigen die alleen maar positieve woorden over André heeft. ,,Ach, en dan zal je een keer een fout maken. Dat hebben we allemaal weleens gedaan. Je hoeft daar niemand op af te rekenen.” Gerard roept op om André met rust te laten. ,,En wat hij in zijn liefdesleven doet, is aan hem. Daar heeft niemand wat mee te maken.”

Meer DenD