Gerard Joling onthult salaris De Toppers

De Toppers bestaan dit jaar vijftien jaar en dat wordt dus extra groot feest. Natuurlijk is Gerard Joling (58), Topper van het eerst uur, daar ook bij. Hoewel de vrolijke zanger normaal heel openhartig is, heeft hij nooit willen vertellen hoeveel geld hij verdient met De Toppers. Aan weekblad Weekend licht hij nu toch een tipje van de sluier op.

Meer dan een ton

,,Het is een jubileum en dat houdt in dat we hartstikke leuke dingen gaan doen. Er komen leuke artiesten en ik weet al wat ik moet aantrekken en dat is best heel veel kleding. Het wordt spectaculair!”, vertelt Gerard enthousiast. Gerard zal hier natuurlijk flinke winst op maken, wat dit precies zal zijn is eigenlijk een groot geheim, maar toch verklapt Gerard het: ,,Voor een ton per avond zou ik het niet doen. We krijgen gelukkig meer, heel veel centjes, genoeg om blij van te worden.”

Het lijkt erop dat Gerard bang is dat de mensen zullen denken dat het voor hem alleen om het geld draait en voegt er snel aan toe: ,,Geld is nooit een drijfveer geweest, want met geld kun je geen succes kopen. Ik heb zoveel artiesten gezien die het proberen te kopen, ook grote sterren en dan gaat het mis.”

Terecht

Gerard vindt het terecht dat hij meer dan een ton moet krijgen per show omdat hij dat heeft verdiend, zo zegt hij: ,,We trekken veel volk en we steken er heel veel tijd in. Het is natuurlijk niet alleen die avond. Mensen denken dat ik zo’n bedrag per avond krijg, maar ik ben er twee maanden mee bezig. Repeteren liedjes instuderen, pasjes leren kleding passen.”

De Toppers duurt ditmaal twee dagen lang. Dat zou dus betekenen dat hij meer dan twee ton verdient!