Gerard Joling woest op Giel Beelen na beschuldiging plagiaat

Door: Charlotte Wijnen
11-10-2021

Gerard Joling is woest nadat Giel Beelen hem beschuldigd heeft van plagiaat. De radio-dj zegt dat de nieuwe meezinger Los Met Z’n Allen wel heel erg lijkt op twee andere nummers: ,,Dit is een zaakje.”

Gerard Joling is maar wat trots op zijn nieuwe hit en is de meezinger volop aan het promoten. Ook Giel Beelen hoorde het nummer voorbij komen maar vindt het nummer wel heel erg lijken op Leef van André Hazes en I Will Survive van de Hermes House Band.

‘Een zaakje’

,,Ik weet dat Gerard altijd een beetje verbolgen is over het feit dat hij zo weinig gedraaid wordt, maar nu weten we ook weer een beetje waarom”, vertelt Giel in zijn rubriek De Plagiaatpolitie. ,,Gerard Joling was niet bereikbaar voor commentaar. Maar de plagiaatpolitie vindt dit wel degelijk een zaakje.”

Onzin, vindt muziekproducer Marcel Schimscheimer. Volgens hem is dit nou eenmaal het format voor een kroegnummer. ,,Neem de Snollebollekes, die hebben dat ook. De mensen vinden het leuk en het werkt, maar het is niet dat je een liedje jat”, vertelt hij in Shownieuws. ,,Er is een bepaalde reeks van akkoorden die nagenoeg door al die liedjes worden gebruikt. Ik zie niet in waarom dat plagiaat zou zijn.”

Gerard woedend na beschuldiging

Gerard zou woedend zijn geweest na de beschuldiging van Giel. ,,Hij is zelden zó boos geweest”, zegt Evert Santegoeds in Shownieuws. ,,Hij zei: ‘Zit ik me op mijn 61ste nog op te winden over zo’n linkse radiomaker!”’

Giel vertelt aan Shownieuws dat het helemaal niet zijn bedoeling was om Gerard zo boos te maken. ,,Ik zal Gerard even appen. Het is gewoon een item voor de Plagiaatpolitie maar ik ben het helemaal met hem eens. Elke noot is al een keer gespeeld, maar ik vond het gewoon even lachen om naast elkaar te leggen.”

Meer DenD