Negeert Gerard nieuwe regels? ‘Sociale leven gaat gewoon door’

Gerard Joling
Door: Tanja Brouwer
24-03-2020

Wc-papier, handzeep, paracetamol, diepvriesgroente en sperziebonen in een pot: Nederlanders hamsterden afgelopen weken volop. Gerard Joling beweert daar niet aan meegedaan te hebben, op één product na. De zanger geeft toe dat hij behoorlijk wat wijn heeft ingeslagen.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Gezellige wijnkelder’

In het programma Veronica Inside vertelt Gerard over zijn favoriete product: ,,Nee, ik ben totaal niet aan het hamsteren. Het enige wat ik besteld heb zijn twaalf dozen wijn, zowel wit als rood. Die zijn binnen een uur gebracht en die heb ik ook keurig op anderhalve meter afstand in mijn garage neergezet en die breng ik vanmiddag naar mijn toch wel heel gezellige wijnkelder.”

‘Sociale leven gaat door’

Dat zijn dus tientallen flessen wijn, en aangezien het tegenwoordig niet meer mag om veel mensen thuis uit te nodigen lijkt het erop dat Gerard van plan is al die wijn zelf op te drinken. Maar de zanger vertelt dat hij toch wil delen, want hoewel heel Nederland zich moet houden aan de nieuwe regels, lijkt dat niet te gelden voor Gerard en zijn vrienden: ,,Het gekke is dat het sociale leven bij mijn kennissen, vrienden en buren wel gewoon doorgaat. Wij denken allemaal maar van onszelf dat we het maar niet hebben en zitten aan een wijntje.”

Met het virus dat nu rondgaat lijkt het misschien verstandiger om een vers sapje te drinken of iets anders dat ten goede komt aan het immuunsysteem, maar ook daar moet Gerard niets van weten: ,,Ook de alcohol reinigt het lichaam van binnen, dus het mes snijdt aan twee kanten.”

Bekijk hier het fragment.

Meer DenD