Gerard verbiedt moeder te fietsen

Door: DitjesenDatjes
24-08-2018

Janny, die vandaag 89 jaar oud wordt, mag niet meer fietsen. Dat heeft zoon Gerard Joling besloten. De zanger vindt dat ze te vaak valt, en dat een bot breken voor haar verschrikkelijk zal zijn.

Blauwe plekken

,,Het is wel mooi geweest”, zegt Gerard tegen De Telegraaf. ,,Vijf weken geleden werd ze aangereden door een jonge jongen. Ze was daardoor gevallen en zat helemaal onder de blauwe plekken. Vorig jaar net zo, toen stak er een hond over. Gelukkig heeft ze nooit iets gebroken, want dan kan het hard gaan.” De zanger denkt dat zijn moeder ook regelmatig tegen hem liegt, want als Janny blauwe plekke heeft zegt ze dat ze zich gestoten heeft. Gerard weet daarentegen bijna zeker dat ze dan weer is gevallen met de fiets.

Janny heeft niet geprotesteerd, want ze zag zelf gelukkig ook in dat het voor haar erg gevaarlijk wordt om te fietsen. ,,Ze belde op en zei: ’Dit was de laatste keer, ik laat mijn fiets staan.’ Toen bood ik nog aan zo’n driewieler voor haar te kopen, maar daar bedankte ze vriendelijk voor. ’Je denkt toch niet dat ik…’ Enfin, haha. Nog ijdel ook.”

Bijzondere band

Gerard Joling en Janny hebben een bijzondere band met elkaar. Op Instagram post hij regelmatig een filmpje of foto waarin zijn moeder te zien is. ,,We staan altijd klaar voor elkaar”, zegt de zanger.

Meer DenD