Gers Pardoel zag moeder sterven!

Gers Pardoel
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jan-Kees Emmer


Heeft Gers Pardoel het enorme trauma uit zijn pubertijd ooit helemaal verwerkt? Op de Belgische televisie sprak hij over de dood van zijn moeder. ,,Ik was zeventien en zag haar sterven…”

Over de ziekte en het overlijden van zijn moeder vertelde Gers: ,,Ik was volop aan het puberen. Het was een ontzettend zware periode en het heeft lang geduurd om daar overheen te komen, om het te verwerken,” vertelde Gers in het Vlaamse programma ‘De Zomer Van’. ,,M’n moeder leed aan longvlieskanker en in negen maanden tijd heb ik haar volledig zien aftakelen. Op het einde was ze nog vel over been en bleef er bij wijze van spreken niets meer van haar over.”


“Heel intens”

In de uitzending vertelt Gers: ,,In negen maanden tijd was ze helemaal afgetakeld. Ze liep ook continu rond met een morfinepompje tegen de pijn. Ik was in die periode ontzettend bang voor de dood en heb daar veel met haar over gepraat. Ik heb haar uiteindelijk ook zien sterven. Dat was heel intens, traumatiserend, maar ook rustgevend. Ze had namelijk echt enorm veel pijn.” Gers stond machteloos en mogelijk heeft hij sindsdien de drang gehad om ‘in control’ te willen zijn. Zelfs in de liefde.


Geen controle

Eerder vertelde de zanger daarover: ,,Ik heb verliefd zijn niet vaak als een positief gevoel ervaren. Ik vond dat oncomfortabel, had totaal geen controle.” Afgelopen lente zag Gers zijn relatie met Sélina van Gool stranden. Sélina vond al snel een nieuwe liefde, maar Gers liet weten dat hij nog niet toe is aan een nieuwe relatie. ,,Ik ben wel aan het daten, maar ik weet niet of ik ooit nog verliefd kan worden. Als ik kijk naar vroeger… Was ik dan verliefd of wilde ik dat die persoon mij aanvulde? Ik wil mij nu focussen op mezelf.”

Tags

GERS PARDOELKANKEROVERLEDENTRAUMAZIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck