Gert Timmerman woont in klein schuurtje

Door: DitjesenDatjes
20-09-2017

Het gaat niet goed met Gert Timmerman (82). De eens populaire zanger (‘Ik heb eerbied voor jouw grijze haren’ en ‘Alle duiven op de Dam’) woont nu samen met zijn 66-jarige vrouw Barbara (Babs) in een schuurtje van amper vijf vierkante meter.

Spanje

De twee woonden anderhalf jaar geleden nog in een rijtjeswoning in een Overijssels dorpje, daarna woonden ze in een caravan in Duitsland en vervolgens huurden ze een huisje in Spanje. Nu zijn ze weer terug in Overijssel en wonen ze in het schuurtje achter hun huis.

Vloerisolatie

Ze kunnen hun huis niet meer in omdat Babs ziek zou zijn geworden van de gifstoffen die uit de put kwamen. Na een vloerisolatie kreeg ze klachten zoals pijn, vermoeidheid en misselijkheid. Zoals bekend is ook Gert Timmerman ziek. Toen hij in april in Spanje woonde, werd er een tumor in de alvleesklier ontdekt.

Afscheid

“De arts wilde opereren, maar de zorgverzekeraar werkte niet mee. Ik ben ’s nachts in het vakantiehuisje op mijn knieën gegaan. Gehuild en gebeden tot God”, vertelt Barbara aan het AD.  ,,Heer, als u wilt dat Gert nog mag leven, laat het dan ja worden. De volgende ochtend kwam er een ja. Zes weken lag Gert in het ziekenhuis. Het ging slecht, heel slecht met hem.”

Gert gaat verder: “Babs heeft drie keer afscheid van me moeten nemen.”

Ook met de mentale gesteldheid van Gert gaat het slecht.

Het schuurtje waar ze nu wonen is klein: amper vijf vierkante meter. Ook zijn er verder geen voorzieningen. Zo is er geen toilet, maar staat er in de hoek een klein chemisch wc-tje. Ook is er geen tweepersoonsbed, maar slapen ze allebei apart van elkaar in een eenpersons variant. “De mijne is 70 centimeter breed. Ik ben al twee keer uit bed gevallen”, zegt Babs.

,,Ik heb het zo koud”, zegt Gert, die ooit de showbiz nog verraste door voor de EO te gaan werken. Gert en Hermien zongen alleen nog maar christelijke liederen.

Donatie

Vorige week werd bekend dat er een actie is gestart voor Gert en zijn vrouw. Mensen kunnen geld geven voor een alternatieve behandeling tegen alvleesklierkanker. Op de website doneeractie.nl kunnen mensen geld geven om de behandeling te bekostigen. Maar weinig hebben het nog gedaan, want na een maand is er pas 653 euro binnen.

Naast alle gezondheids-, en woonproblemen zijn er ook nog steeds familieproblemen. Gert heeft geen contact meer met dochter Sandra. Ook met zoon Gert praat hij niet meer nadat er bij zijn zoon dieren- en kinderporno werd gevonden. Sinds kort gaat hij wel weer om met dochter Sheila, hoewel zij hem ook ooit beschuldigde van incest.

Meer DenD