Gert Verhulst vindt kritiek op ‘niet-diverse’ K3 onzin

|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Hoewel het in het begin erop leek dat de nieuwe K3 diverser zou worden, blijkt dat toch niet zo te zijn. Julia, die zich het nieuwe K3’tje mag noemen, is namelijk een meisje én ze is ook nog blond. En dat zorgt voor de nodige kritiek, iets waar Gert Verhulst zich niet in kan vinden. ,,Hadden we dan blonde meisjes moeten discrimineren?”

Grotere kans dat het een meisje werd

Iedereen mocht zich aanmelden om het nieuwe K3’tje te worden. Geslacht, huidskleur en haarkleur deden er niet meer toe. Daarbij leek het erop dat K3 diverser zou worden. Toch is er gekozen voor de blonde Julia.

,,Toen we bekendmaakten dat we op zoek zouden gaan naar een opvolger voor Klaasje, heb ik de oproep bewust heel breed gehouden. Dat was geen pr-stunt, dat was gemeend”, legt Gert Verhulst uit in Het Laatste Nieuws. ,,Toen ik even later zag dat de ernstige mannelijke kandidaten een groep vertegenwoordigden van ongeveer 10 tot 15 procent, wist ik als nuchter mens dat de kans groot zou zijn dat we opnieuw een meisje zouden verwelkomen in K3. Dat is simpele statistiek.”

‘Heeft niets met diversiteit te maken’

Net voor de finale vlogen de laatste twee jongens, Remi en Luca, uit de wedstrijd. Hierdoor bleven er vier meiden over, namelijk Julia, Diede, Amy en Celester. Drie daarvan waren zelfs blond, waardoor er al een grotere kans bestond dat de nieuwe opvolgster een blonde dame zou worden.

Gert Verhulst vindt het onzin dat Studio 100 zijn kans zou hebben gemist om K3 diverser te maken. ,,Niet wij, maar de getalenteerde jongens, de gekleurde moslimmeisjes en de non-binaire zang- en danswonderen in Vlaanderen en Nederland hebben hun afspraak met de geschiedenis gemist”, aldus de Studio 100-baas.

Volgens Verhulst is de vraag of het te vroeg was voor een jongen in K3 irrelevant. ,,Als je vandaag een enquête doet onder 1.000 Vlamingen en Nederlanders, zal een grote meerderheid een meisje verkiezen, daar ben ik zeker van. Is dat omdat we er nog niet ‘klaar’ voor zijn? Nee, dat is omdat we al jaren van K3 houden en dat is nu eenmaal een meisjesgroep. Dat heeft met tijdsgewrichten of diversiteitsdiscussies allemaal niets te maken.”

BuzzE

Tags

GERT VERHULSTK3KRITIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck