Gerucht: Zoekt koning Willem-Alexander buiten de grenzen naar jachtvertier?

Willem-Alexander jaagt in het geheim in Spanje
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

Dat koning Willem-Alexander een fervente jager is, is algemeen bekend. Toch is het jagen geen bezigheid waar de koning veel aandacht voor ziet in ons eigen land. De omstreden hobby is hier namelijk niet populair. Volgens weekblad Story zoekt onze koning daarom jachtvertier buiten onze landsgrenzen.

In begin november kwam het nieuws naar buiten dat de Oranjes een weekendje hadden doorgebracht in Madrid, met het hele gezin. Het was de ideale gelegenheid voor een tripje, want ook Alexia, die aan het United World College in Wales studeert, was thuis. Het koningspaar is daarnaast zeer goed bevriend met de Spaanse koning Felipe en zijn vrouw koningin Letizia. Zij zoeken het paar op wanneer zij kunnen, maar het lijkt erop dat de koning tijdens dit tripje te druk was met andere dingen….

Jachtakte

Het is niet bekend of ons koningspaar de Spaanse ‘collega’s’ heeft bezocht, maar wél wat de koning in de omgeving van Madrid heeft gedaan. Volgens weekblad Story is Willem-Alexander daar gaan jagen. Hoewel dit geen illegale bezigheid is, is de hobby in ons land niet populair. Daar trekt de koninklijke familie zich echter niks van aan: ook prinses Amalia heeft inmiddels haar jachtakte behaald.

Tags

JachtjagenKoning Willem-AlexanderWillem-Alexander

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie