Getuigenverhoor Danny de Munk toegewezen: ‘Komt de waarheid eindelijk aan het licht?’

Door: Charlotte Wijnen
01-12-2022

Danny de Munk heeft de rechter verzocht of hij de persoon die hem beschuldigt van verkrachting en seksueel grensoverschrijdend gedrag, in het openbaar mag horen. Dit verzoek is vandaag toegewezen.

In juni kwam naar buiten dat een vrouw aangifte van verkrachting heeft gedaan tegen De Munk. Het slachtoffer zou zo’n vijftien jaar geleden nauw met hem samen hebben gewerkt bij de musical Ciske de Rat. De Munk ontkent de beschuldigingen van de vrouw.

‘Valse aangifte’

In een interview met RTL Boulevard gaf de zanger eerder aan dat hij nooit seks heeft gehad met het vermeende slachtoffer. Wel gaf hij toe dat hij met haar gezoend had in het toilet voorafgaand aan een optreden. ,,Degene die aangifte heeft gedaan, weet, samen met mij, wat er is gebeurd en wat zíj heeft gedaan. Hoor goed wat ik zeg: wat zíj heeft gedaan vijftien jaar geleden. Met deze vrouw heb ik geen seks gehad”, zei hij emotioneel.

Verzoek toegewezen

Danny spreekt van een valse aangifte en wil bewezen krijgen dat het verhaal van de vrouw niet klopt. Daarom heeft hij de rechter verzocht of hij het vermeende slachtoffer in het openbaar mag horen. Vandaag heeft de rechter dat verzoek toegewezen, meldt de rechtbank. Ongetwijfeld een grote opluchting voor Danny, die nog altijd overtuigd is van zijn onschuld. ,,Ik wil dat de onderste steen boven komt”, zei De Munk al eerder.

Meer DenD