Gevallen acrobate hoopt één ding: ’terug de lucht in’

Sky angel
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het koppel Kristina en Rustem overleefde begin januari een val van tien meter. De twee acrobaten voerden een spectaculaire stunt uit, maar verloren de grip. Rustem kwam er goed vanaf, maar Kristina raakt ernstig gewond. Ze is aan het revalideren en hoopt snel weer te kunnen lopen…..en in de piste te staan.

Benen niet meer voelde

,,Het is mentaal zwaar om dat moment terug te halen, je zit op de grens van leven en dood. Ze zeggen altijd dat je hele leven als een film aan je voorbij trekt, maar dat is niet zo. Het gaat allemaal bliksemsnel”, vertelt Kristina aan De Telegraaf over het moment dat ze zich realiseerde dat ze meters naar beneden viel. Zij belandde eerst op de grond, en haar partner Rustem viel bovenop haar. ,,Het enige wat ik nog weet, is dat ik wakker werd op de grond en mijn benen niet meer voelde. Ik dacht toen nog dat ik mijn benen had gebroken.” Inmiddels is ze al een aantal keer geopereerd. ,,Bij de laatste operatie, op 16 januari, is de titanium plaat vervangen met een bot uit mijn heup. De vraag was of ik de souplesse in mijn nek weer terug zou krijgen, want anders verlies je je gratie. Dat ziet er gelukkig goed uit. Sterker nog, ik heb zes millimeter nek gewonnen, dus mijn hals is zelfs nog iets langer.”

‘Hoop en kracht’

De eerste prognoses waren negatief. Artsen zeiden dat Kristina nooit meer zou kunnen lopen, maar inmiddels worden er geen prognoses meer gesteld. ,,Inmiddels zijn ze opgehouden met speculeren, omdat ik de prognoses steeds maar blijf inhalen.”
Haar lichaam is dus aan de betere hand en ook mentaal gaat het goed met Kristina. Zij hoopt dat zij ooit haar vak weer kan uitvoeren: ,,Ons heilige doel is om weer terug de lucht in te gaan. Dat is wat mij op de been houdt, mij kracht geeft. Ik wil mijn carrière absoluut niet zo beëindigen.”

Tags

ACROBATENAMSTERDAMBENENBEWEGENGEVALLENGEWONDKERSTCIRCUSVAL

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck