Gevangenisverleden en drugshandel: hoeveel weet Connie Witteman van haar nieuwe liefde?

Connie's nieuwe liefde heeft duister verleden
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Henk de Vries, de nieuwe liefde van Connie Witteman, heeft een nogal bont verleden. Hij heeft twee jaar vastgezeten voor drugshandel en bereidde zelfs een moordaanslag voor. Maar hoeveel weet Connie daar eigenlijk van?

Henk de Vries is eigenaar van softdrugsketen The Bulldog, een toeristisch fenomeen in Amsterdam. Maar zijn verleden liegt er niet om. Hij zat ooit twee jaar vast in een Duitse gevangenis vanwege wiethandel.

100 kilo wiet gesmokkeld

,,Ik had me laten overhalen om 100 kilo te smokkelen”, vertelde Henk vorig jaar in Quote. Hij werd naar Straubing gestuurd, de zwaarste gevangenis van het land. ,,Met oude, grijze, koude cellen. Vooral in de winter was het een hel.”

Toen hij weer vrijgelaten werd, groeide Henk uit tot coffeeshopmiljonair. Met het welverdiende geld is hij in deze prachtige villa gaan wonen. De villa beschikt over werkelijk alle luxe die je je maar kan bedenken. Een jaar geleden zette hij het te koop voor een prijs van 3,3 miljoen euro.

‘Dan maar tien jaar gevangenisstraf’

Toch ging het al snel weer mis met Henk. Hij kwam in conflict met drugscrimineel Klaas Bruinsma, die The Bulldog ook wilde hebben. ,,Hij bood 10 miljoen gulden maar ik piekerde er niet over. Ik verkocht mijn zaak aan niemand, zeker niet aan die malloot.”

Maar Bruinsma liet zich niet gemakkelijk aan de kant zetten. Hij liep met vijf gewapende mannen de zaak binnen om alles te vernielen. Henk was woest, waarop hij een moordaanslag op Bruinsma voorbereidde. ,,Ik kocht shotguns, geweren en pistolen en liep zwaarbewapend rond. Of hij schoot mij dood, of ik hem. Ik was echt bereid om het te doen. Dan maar tien jaar gevangenisstraf.”

Maar nog voordat hij actie kon ondernemen, sloeg hij de krant open waarin stond dat Bruinsma was vermoord. Henk moest zich als eerste melden op het politiebureau, maar ging vrijuit. Een ander was hem voor geweest.

Onder de radar

Wellicht daarom dat hij niet zo van de schijnwerpers houdt. ,,Henk wil liever geen publiciteit, hij houdt daar niet van”, liet Connie al weten toen ze naar buiten bracht weer verliefd te zijn. ,,Hij wil niet over de rode loper en zegt: ‘Ik ga niet als een soort Ken naast Barbie staan’. Dat vind ik ook superaantrekkelijk.” Maar het is nog maar de vraag of Connie ook weet waarom Henk liever onder de radar leeft…

Tags

CONNIE WITTEMANHENK DE VRIES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck