Gevecht om prinsentitel buitenechtelijke zoon Carlos

carlos
Door: DitjesDatjes
13-01-2018

Een onverwachte uitbreiding van het aantal prinsen in de koninklijke familie is dichtbij.

Hugo Klynstra, de buitenechtelijke zoon van prins Carlos wil een echte Bourbon de Parme worden. Maandag behandelt de Raad van State het verzoek van de 21-jarige Klynstra, die werd geboren op 20 januari 1997.

De officieuze kleinzoon van prinses Irene wil zijn achternaam en de daarbij horende adellijke titels opeisen.

Prins Carlos zit hier behoorlijk mee in zijn maag en probeert dit te voorkomen. Tot dusver zonder succes, want ex-minister Van der Steur verklaarde het prinselijke bezwaar tegen de naamswijziging ongegrond.

Hugo is de zoon van Carlos en Gitte Klynstra uit Hummelo, die het vaderschap via de rechtbank heeft vastgelegd toen haar zoontje 2 was. Het nieuws over de buitenechtelijke zoon van Carlos lekte uit via De Telegraaf.

Destijds verklaarde Carlos dat het uitgesloten was dat er sprake zou zijn van een familierechtelijke betrekking.

Vanaf zijn 18e probeert Hugo al de naam van zijn vader en dus ook de prinsentitel te bemachtigen.

Als hoofd van het koningshuis Bourbon-Parma wil zijn vader prins Carlos zich houden aan de regels en wetten van zijn Huis, en die staan zo’n titelverlening aan een buitenechtelijk kind niet toe. Daarmee zet hij Hugo de relatie met zijn vader prins Carlos, die de opvoeding financieel heeft ondersteund, op scherp.

Bij succes heeft dit alles geen enkel effect op de mogelijk erfopvolging van de Nederlandse troon. Daarvan zijn de nazaten van prinses Irene al uitgesloten toen ze zonder toestemming huwde met prins Carlos-Hugo. Prins Carlos is inmiddels 8 jaar getrouwd met Annemarie Gualtherie van Weezel. Het stel heeft drie kinderen: Luisa, Cecilia en Carlos, wiens peetvader de huidige Koning is.

Als Hugo zijn zin krijgt dan heeft hij voortaan:

prins Carlos HugoRoderik Sybren de Bourbon de parme

Meer DenD