Gezinstherapeut waarschuwt koningspaar: ‘Alexia zoekt grenzen op’

Alexia zoekt grenzen op
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Na een jaar uit huis te zijn geweest, is prinses Alexia weer teruggekeerd naar haar ouders in Nederland. Volgens een gezinstherapeut moeten Willem-Alexander en Máxima er rekening mee houden dat Alexia in een jaar tijd een stuk volwassener is geworden en waarschuwt het koningspaar voor haar ‘rebelse’ karakter.

Alexia bereikt aanstaande zondag de leeftijd van zeventien jaar. Net een week voor haar verjaardag keerde ze na een jaar in Wales te hebben doorgebracht, terug naar haar ouders in Nederland.

Grenzen opzoeken en experimenteren

Toen ze nog maar zestien jaar was vertrok ze in haar eentje naar Wales. ,,Dat is vrij jong om ver van je ouders en je zussen weg te zijn”, vertelt gezinstherapeut Ingrid Riechelmann in weekblad Story. ,,Ik ben er natuurlijk niet bij geweest, maar naar wat ik ervan heb begrepen, zocht dit meisje de grenzen op en hield ze ervan om te experimenteren.”

‘Je moet dat niet onderschatten’

Volgens Ingrid bestaat er een grote kans dat Alexia in één jaar tijd een stuk volwassener is geworden omdat ze zo ver van haar vertrouwde omgeving was. ,,Alexia zal opnieuw moeten invoegen in het gezin en zij moeten op hun beurt haar daar de ruimte voor geven.”

En dat is niet altijd even gemakkelijk. ,,Je moet dat niet onderschatten”, aldus Ingrid. ,,Eerst woonde ze zelfstandig, nu moet ze zich weer aan de regels van de ouders houden. Dat is een moeilijke verandering.”

Advies voor Máxima

Wel heeft Ingrid nog een advies voor Máxima. ,,Ik denk dat het voor Alexia heel goed zou kunnen zijn om een paar dagen alleen met haar moeder weg te gaan, quality time. Ze is een jonge vrouw in ontwikkeling en dat één op één contact met haar moeder zullen zij allebei zeker gemist hebben het afgelopen jaar.”

Tags

KONINGIN MAXIMAMAXIMAPRINSES ALEXIAPRINSES ALEXIAWALES

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck