Gezinsuitbreiding voor Harry en Meghan

Door: Charlotte Wijnen
25-08-2022

Harry en Meghan hebben een nieuw gezinslid verwelkomd. Ze hebben een hond geadopteerd die werd gebruikt bij een proefdiercentrum in de VS.

De hond heet Mia en is een Beagle van zeven jaar oud. Het dier was één van de 4.000 Beagles die werden gered uit een proefdiercentrum dat is gesloten nadat het werd beschuldigd van dierenmishandeling.

Bijzondere ontmoeting

Verschillende dierenorganisaties bekommerden zich over de honden om zo snel mogelijk een nieuw baasje te vinden. Shannon Keith, eigenaresse van de Beagle Freedom Project, kreeg al snel na de oproep een telefoontje van Meghan.

Tijdens het telefoongesprek zou Meghan niet haar achternaam hebben gezegd, waardoor Shannon geen idee had dat ze met iemand van de koninklijke familie sprak.

Na het telefoongesprek kwamen Meghan en Harry op bezoek bij Shannon om de 25 honden die zij had opgevangen, te bekijken. Daar vond de bijzondere ontmoeting met hond Mia plaats, die daar samen met haar acht pups verbleef.

‘We adopteren haar’

Volgens Shannon was het direct duidelijk dat Meghan niet één van de puppy’s, maar Mia mee naar huis wilde nemen. ,,Ze hield Mia vast en zei: ‘We adopteren haar”’, aldus Shannon in LA Times. ,,Ze zei: ‘We willen geen kerstpuppy… We willen een hond die we kunnen helpen en die ouder is.”

Het is niet de eerste keer dat Meghan een hond uit een dierenasiel heeft geadopteerd. Eerder adopteerde ze al Guy, ook een Beagle, en daarna Pula, een kruising Labrador.

Meer DenD