Al jaren zorgen om gezondheid Prins Philip

Prins Philip
Door: DitjesDatjes
18-02-2021

Prins Philip (99) werd gisteren opgenomen in het ziekenhuis nadat hij onverwacht onwel werd. De afgelopen jaren glijdt de gezondheid van de hertog steeds verder achteruit. Het is niet het eerste ziekenhuisbezoek voor de man van koningin Elizabeth de laatste tijd…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De gezondheid van Philip is al jaren fragiel. In 2008 werd hij voor het eerst in lange tijd opgenomen in het ziekenhuis. Hij was ziek geworden door een infectie op zijn borst. Een paar jaar erna werd Philip geopereerd aan zijn hart, waar hij een verstopte kransslagader bleek te hebben.

Ongeluk

De afgelopen jaren ging Philip het ziekenhuis in en uit. Hij kreeg in 2018 een nieuwe heup, die er bijna voor zorgde dat hij de bruiloft van Harry en Meghan miste. De hertog was zo vastberaden om te komen dat hij al zijn kracht verzamelde en het hem lukte de trappen in Windsor Castle te trotseren.

Een jaar later werd Philip, net zoals dinsdag, uit voorzorg naar het ziekenhuis gebracht. De hertog zou toen behandeld worden voor “een aandoening waarvan bekend was dat hij die had”. In hetzelfde jaar, 2019, raakte de destijds 97-jarige echtgenoot van koningin Elizabeth ook nog betrokken bij een verkeersongeluk, waarbij de inzittenden van een andere auto lichtgewond raakten. Hij zei dat hij werd verblind door de zon, maar volgens een van de andere betrokkenen was het die dag bewolkt. Enkele weken later leverde de prins vrijwillig zijn rijbewijs in.

Meer DenD