Gezondheid Herman Finkers hard achteruit

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Tanja Brouwer

Het gaat niet goed met de gezondheid van Herman Finkers. De Twentse cabaretier heeft de kracht niet meer om voorstellingen te schrijven en om op het podium te staan. Zijn agenda blijft voor altijd leeg.

Leukemie

De oudejaarsconference is waarschijnlijk de laatste keer dat Herman met een solo-optreden op het podium stond. Hij hoopte het niet, maar het blijkt zijn afscheid.

En kleine twintig jaar geleden werd er lymfatische leukemie bij Herman vastgesteld. Een aantal jaren hield hij zich rustig, maar toch stond hij in 2005 weer op de planken. Hij maakte de show Na de pauze, en was in 2015 vereerd dat hij de oudejaarsconference mocht geven.
Helaas lijkt het erop dat Herman wederom een pauze heeft genomen, maar deze pauze komt misschien niet tot een einde.

Vermoeid

Zijn broer Wilfried Finkers, over wie Herman het regelmatig in zijn voorstelling had, vertelt over de slechter wordende gezondheid van de cabaretier. Herman zou tegenwoordig teruggetrokken leven op zijn boerderij in de buurt van Ootmarsum. ,,Herman leeft nu bij de dag”, zegt Wilfried tegen Privé. ,,Interviews geven doet hij liever niet meer. Mijn broer heeft de rust opgezocht. Zijn agenda is leeg. Nee, een nieuwe onemanshow, dat zit er niet meer in. Door zijn ziekte heeft Herman niet meer de kracht om die te schrijven, laat staan om hem elke avond te spelen. Het is allemaal te vermoeid.”

Hoewel Herman na de diagnose altijd positief bleef, en er zelfs grapjes over maakte (‘Kanker, dokter? Wat raar. Ik heb nóóit kanker!’), lijkt de ziekte hem nu toch te beperken. ,,Met de ziekte gaat het af aan”, vertelt zijn broer. ,,Daardoor heeft hij eigenlijk al afscheid genomen van zijn prachtige carrière.”

Volgens zijn broer houdt Herman zich het liefst de laatste jaren van zijn leven bezig met het Twentse dialect en de Twentse cultuur. Het liefst zet hij een informatiecentrum voor zijn streek.

Tags

HERMAN FINKERSPRIVEZIEKTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck