Gezondheid Rob de Nijs stabiel: ‘Lijkt nu even rustig’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Isabel Kouwenoord

De gezondheid van Rob de Nijs is momenteel ‘heel stabiel’, vertelt zijn vrouw Jet zaterdag in De Telegraaf. De 81-jarige zanger, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, werd vorig jaar april opgenomen in het ziekenhuis met ademhalingsproblemen en longembolieën. Dit werd hem bijna fataal.

,,Sinds eind december is hij weer thuis, en eigenlijk is hij heel stabiel”, vertelt Jet optimistisch. ,,Die ziekte gaat steeds verder, maar het lijkt nu even rustig. Wat ik nu meemaak, daar had ik toen niet op durven hopen.” Een jaar geleden lag de zanger in het ziekenhuis voor een langdurige opname. De Nijs verbleef aansluitend maandenlang in een revalidatiecentrum.

Musical

Volgend jaar gaat een musical over het leven van de zanger in première. ,,De voorstelling is hem helemaal voorgelezen en hij vond het geweldig. Vorig jaar, precies een jaar geleden, heb ik zo vaak afscheid genomen, omdat het elk moment gedaan kon zijn. Maar er heeft zich een wonder voltrokken. Dus wie weet ziet hij zelfs de hele voorstelling nog. Als dat toch eens waar zou kunnen zijn…”

Zorg

Hoewel de gezondheid van de zanger stabiel is, heeft hij wel veel zorg nodig, vertelde Jet eerder. ,,Er kwam een ziekenhuisbed in de woonkamer, want hij kon de trap niet meer op en de aanpassing van het huis kostte tijd. En de mooie sta-opstoel waar Rob zo heerlijk in zat maar op het laatst niet goed meer uit kon komen, werd ingeruild voor een verblijfsrolstoel. Zo’n enorm zwart, log apparaat. De overgang naar die rolstoel kostte hem geen moeite, mij wel. Want op zo’n moment wordt het zichtbaar, ook voor mensen die bij ons langskomen of kinderen die komen spelen met Julius.”

Tags

ROB DE NIJS

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck