GGD WOEST op Van Rossem

Van Rossum
Door: Lies Jansen
13-03-2021

Dat historicus en tv-persoonlijkheid Maarten van Rossem zonder oproep zijn eigen coronavaccinatie heeft geregeld, schoot bij koepelorganisatie GGD GHOR in het verkeerde keelgat. ,,Het is schandalig als je voordringt”, aldus een woordvoerder van GGD GHOR.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Chaos

In zijn podcast ‘Maarten van Rossem – De Podcast’ vertelde de 77-jarige historicus op welke wijze hij zelf een afspraak heeft kunnen inplannen voor zijn coronavaccinatie. Naar aanleiding van een tip van een kennis belde hij het afsprakennummer van GGD. Na diverse belletjes heen-en-weer kon de afspraak worden ingepland. Een teken van de chaos die binnen deze organisatie heerst, is Van Rossem van mening. 

‘Schandalig’

,,Wacht gewoon op je beurt, er is een volgorde. Die volgorde is bepaald door het ministerie van Volksgezondheid en daar hebben we ons aan te houden”, maakt de woordvoerder van GGD GHOR duidelijk. ,,Het is schandalig als je voordringt. Er is heel bewust voor gekozen om eerst de meest kwetsbaren te vaccineren. Ik snap dat mensen staan te springen, maar er is niet voor niets een volgorde afgesproken.”

Uitnodiging onderweg?

Volgens de Rijksdienst ontvangt de leeftijdscategorie 75-79-jarigen sinds afgelopen week uitnodigingen. ,,De uitnodigingen worden verstuurd door het RIVM. Mogelijk is de uitnodiging voor meneer Van Rossum en zijn vrouw net onderweg”, aldus de woordvoerder. 

Meer DenD