Gibbs ziet onderzoek NPO-Ombudsman ‘zelfverzekerd’ tegemoet

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Natasja Gibbs ziet het onderzoek van de Ombudsman van de NPO naar haar gesprek met toenmalig ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers in Op1 “zelfverzekerd” tegemoet. De NPO-presentatrice weet dat zij “naar eer en geweten mijn journalistieke taak goed heb uitgevoerd”.

Dat zei Gibbs woensdag in talkshow Jinek. De ombudsman ontving zo’n achthonderd klachten over de opmerking van Gibbs dat Israël een “apartheidsregime” voert. Veel klachten volgden na een oproep van columnist Jan Dijkgraaf. Hij maakte in een onlinecolumn een vergelijking met het onderzoek dat de ombudsman van de NPO deed naar omroep Ongehoord Nederland.

Gibbs stelde in Jinek dat haar vraag “gebaseerd was op feiten, die kan ik staven”. Wel vindt zij het jammer dat het gesprek met Segers “nu onderdeel is geworden van een discussie die veel dieper gaat dan: we zijn het niet eens met deze vraag. Het is nu onderdeel van de hetze waarin we elkaar de maat aan het nemen zijn.”

BNNVARA stelde eerder al in een reactie dat de uitlatingen van presentator Natasja Gibbs over Israël volgens de omroep “voldoende steun in feiten en actualiteit” hebben. BNNVARA verwijst onder meer naar rapporten van Human Rights Watch, Amnesty International en de Verenigde Naties.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck