Giel Beelen kiest voor grote geld

Door: Tanja Brouwer
30-08-2017

Voormalig 3FM-dj Giel Beelen gaat naar Talpa. Dat maakte Talpa vanochtend bekend. Hij krijgt een ochtendshow op Radio Veronica.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Gister lekte al een persfoto van Beelen. Op de foto poseert Beelen met het logo van Radio Veronica, één van de radiozenders van Talpa.

Per ongeluk

Tijdens een livestream liet Beelen per ongeluk zijn mailbox zien. Hij had een mail geopend van een persvrouw van Talpa waarin stond “Leuk om je gisterenavond te ontmoeten. En ik hoop dat je de shoot net zo leuk vond als wij!“

In de mail stond ook een link naar de persfoto’s. Op de site radiofreak.nl hebben de foto’s even gestaan, maar ze zijn daarna verwijderd op verzoek van Talpa en fotograaf William Rutten.
Maar wat eenmaal op internet staat, is altijd terug te vinden. Op twitter hebben meerdere mensen een persfoto gepost.

Salaris

Er werd al gespeculeerd dat Beelen bij 3FM wegging omdat hij minder zou gaan verdienen. De NPO heeft een salarisplafond ingesteld, en daar zit hij ruim boven.
Waarschijnlijk biedt Talpa Beelen wel genoeg, en is dat één van redenen waarom hij verhuist.

Luistercijfers

Ook de dalende luistercijfers kunnen meespelen in de keuze te vertrekken bij 3FM. Het marktaandeel van de jongerenzender is binnen één jaar met 2,4% gedaald. Radio Veronica is 0,1% gestegen. Stabiele cijfers dus voor de Talpa-zender.

Waarschijnlijk vertrekt Giel Beelen niet alleen van 3FM naar Radio Veronica. Op één van de foto’s poseert hij namelijk met collega Frederique Dittrich. H

Meer DenD