Giel Beelen over verboden druppels: ‘Zelf nooit last gehad’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Giel Beelen heeft na alle ophef toch besloten te reageren op zijn uit de handel gehaalde kruidenmiddel. Naar eigen zeggen heeft hij zelf nooit last gehad van het middeltje.

Het kruidennmiddel Shambala haalde vorig jaar het nieuws omdat Giel Beelen er reclame voor maakte. Volgens de radio-dj zou het kruidenmengsel helpen om ‘de innerlijke zelf te vinden’. In een aflevering vorig jaar van Radar bekritiseerden voedselexperts het middel. Giel heeft voor het eerst gereageerd op het verbod.

‘Ik wilde andere mensen helpen’

,,Ik heb het ooit op de markt gebracht omdat het mij heel erg geholpen heeft en ik er andere mensen mee wilde helpen”, zegt Beelen in de podcast Off The Record. ,,Nu heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, een autoriteit dus daar ga ik niets tegen zeggen, besloten dat het niet mag en dat het gevaarlijk is als je het heel veel neemt.”

Uit onderzoek van de NVWA bleek dat het middel de stoffen harmine, harmaline en tetrahydroharmine bevat, die in hogere doseringen kunnen leiden tot misselijkheid en braken, maar ook hallucinaties, coördinatiestoornissen, verstoord zicht en verlamming. Maar ook eenmalig gebruik kan leiden tot schadelijke effecten.

Toch zegt Giel zelf nooit last gehad te hebben van de bijwerkingen. ,,Absoluut niet.”

Tags

GEVAARLIJKGIEL BEELENKRITIEK

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck