Van der Gijp wil geen ‘homoprogramma’s’ kijken

Door: DitjesenDatjes
18-12-2017

René van der Gijp heeft zich donderdag opnieuw negatief uitgelaten over homoseksuelen. Hij weigert te kijken naar het programma Gordon gaat Trouwen, omdat hij geen homo’s wil zien trouwen.

Vaseline

Dat heeft hij gezegd in Voetbal Inside. “Ik had de keuze tussen twee homo’s die gingen trouwen of darten. Nou, toen heb ik lekker naar darten zitten kijken als je het niet erg vindt. Ik had die vaselinepot weggezet, ik denk: laat maar gaan, ik heb even geen trek in die onzin”, zegt Van der Gijp in VI. Presentator Wilfred Genee probeert de boel nog te redden door het volgende te zeggen:  “Het was een beetje die twee Amsterdammers die naar Parijs gingen, hè? Daar kwam het een beetje op neer. We laten het hier maar bij.” Waarop Van der Gijp reageert:  “Hoezo? Mogen we daar ook niets over zeggen? Ha ha.”

Reacties

Op mediacourant reageren boos op het artikel over Van der Gijp en zijn reactie op Gordon gaat Trouwen: “Gijpie discrimineert homo’s , jammer niet netjes van hem“, schrijft iemand. Ook reageert iemand: “Gijp heeft een enorm identiteitsproblemen, hij durft niet uit de kast te komen, al jaren denk ik dat hij homo is, zijn gedrag, zijn afzetten ertegen. Sneu.” Er is zelfs iemand die hoopt dat een van de zoon’s van Van der Gijp homoseksueel is, zodat hij meer respect krijgt.

Kapper

Het is niet de eerste keer dat de voetbalanalyst zich  negatief uitlaat over homoseksuelen. Zo noemde hij vorige maand twee mannen die zoenen ‘smerig’ en ‘heel ranzig’.
In 2013 kreeg Van der Gijp veel kritiek toen hij zei dat homo’s niet op het voetbalveld maar in de kapperszaak thuishoren. Toen hij kritiek kreeg zei hij dat homoseksuelen overgevoelige en onvolwassen mensen zijn. Zijn uitspraak heeft hij niet terug genomen.

Wel heeft hij samen met de andere mannen van Voetbal Inside hand-in-hand geposeerd voor een actie tegen homogeweld. Helaas vonden maar weinig mensen hun deelname geloofwaardig, na alles wat Van der Gijp gezegd heeft.

Meer DenD