Gijs Blom heeft hoofdrol in oorlogsfilm De Slag om de Schelde

Door: DitjesDatjes
14-10-2019

Gijs Blom heeft een van de hoofdrollen te pakken in de nieuwe speelfilm De Slag om de Schelde. Ook Susan Radder en Jamie Flatters vertolken een hoofdrol in de oorlogsfilm, maakte distributeur September Film maandag bekend. De film wordt gemaakt op initiatief van het vfonds, het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg in het kader van 75 jaar vrijheid en komt op 26 november 2020 uit in de bioscoop.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Het verhaal volgt drie jongeren tijdens de Slag om de Schelde, die in oktober en november 1944 plaatsvond. De stad Antwerpen was bevrijd, maar het gebied van de Scheldemonding nog niet. In de bloedige strijd kruisen de wegen van een Nederlandse jongen die voor de Duitsers vecht (Blom), een Engelse gliderpiloot (Flatter) en een Zeeuws verzetsmeisje (Radder) elkaar.

De regie van De Slag om de Schelde, waarvan het budget 14 miljoen euro bedraagt, is in handen van Matthijs van Heijningen jr. Mark van Eeuwen en Alain de Levita produceren de film die grotendeels in Zeeland wordt gedraaid.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD