Gijs Naber heeft hoofdrol in internationale fantasy-serie Hagen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Nederlandse acteur Gijs Naber gaat een van de hoofdrollen spelen in de grote internationale fantasy-serie Hagen. Dat heeft producent Constantin Film woensdag bekendgemaakt. Naber is in Nederland bekend van zijn rollen in hitseries als Penoza en Judas en films als Zwartboek en Aanmodderfakker.

De serie Hagen is gebaseerd op het 13e-eeuwse Duitse volksverhaal Nibelungenlied, dat diende als een van de inspiratiebronnen voor Lord of the Rings. Naber speelt de titelrol. Zijn Hagen is een bourgondische wapenmeester die ervoor moet zorgen dat zijn geplaagde koninkrijk niet uit elkaar valt als de legendarische drakendoder Siegfried zich aandient. Ondertussen probeert hij de mooie koningsdochter Kriemhild het hof te maken; zij wordt gespeeld door de Duitse actrice Lilja van der Zwaag.

Het is niet de eerste verfilming van Nibelungenlied; in 2004 verscheen er ook al een serie, met onder meer Robert Pattinson in een belangrijke rol. Hagen wordt zowel een zesdelige serie als een lange speelfilm. Het is nog niet duidelijk welke versie in Nederland te zien zal zijn. De opnames van de serie zijn inmiddels van start gegaan in Praag.

Het Duitse productiehuis Constantin Film maakte eerder onder meer de filmreeks Resident Evil. Gijs Naber was in 2021 op het festival van Cannes aanwezig. Hij speelde naast Bond-actrice Lea Seydoux de hoofdrol in het Hongaarse epos The Story of Us, die in competitie draaide. Deze rol heeft hem mede onder de aandacht van buitenlandse makers gebracht.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie