Gilbert wil nog dat laatste ‘Monument’

BRUSSEL – Philippe Gilbert won zondag Parijs-Roubaix op 36-jarige leeftijd, maar de Belg is nog niet verzadigd. Er is nog dat ene, laatste grote doel. ,,Ik moet nu nog Milaan-Sanremo winnen, dan heb ik alle vijf de ‘Monumenten’ op mijn naam. Misschien gebeurt het nooit en dan zal ik er trots op zijn dat ik vier van de vijf heb gewonnen”, zei Gilbert in een video van zijn ploeg Deceuninck – Quick-Step.

Gilbert won in 2009 en 2010 de Ronde van Lombardije, in 2011 Luik-Bastenaken-Luik, in 2017 de Ronde van Vlaanderen en afgelopen zondag dus Parijs-Roubaix. ,,Al die koersen zijn zo verschillend. Ik heb mezelf moeten transformeren om deze wedstrijden te kunnen winnen. Nu nog Milaan-Sanremo. Het is een idiote droom en een idioot doel, maar ik heb grote uitdagingen nodig. Daarom ben ik nog zo gemotiveerd op 36-jarige leeftijd. Na 17 profjaren ben ik nog net zo gretig als toen ik begon.”

 

BUZZS