Giro zet koers vanuit geboorteplaats Da Vinci

VINCI – De klassementsrenners kunnen zich maandag in de derde etappe van de Ronde van Italië even verstoppen in het peloton. De rit van Vinci naar Orbetello heeft het predicaat vlak gekregen en voor de laatste 60 kilometer geldt dat zeker. Op een helling van de vierde categorie na is de enige hindernis die het peloton kan teisteren de wind. De vraag is welke ploeg met een slimme aanval een massasprint kan voorkomen.

Vanuit het Chianti-gebied koerst het peloton in een rechte lijn naar het zuiden waar na 220 kilometer de kust voor de Tyrreense Zee opdoemt. Startplaats Vinci is de geboorteplaats van de beroemde kunstenaar Leonardo da Vinci, de schilder van de Mona Lisa.

Vanaf het historische stadje Grosseto zijn de wegen vlak, op het heuveltje bij Montiano na. 400 meter voor de streep in Orbetello ligt nog een gevaarlijke bocht. De Italiaan Elia Viviani zal door zijn ploeg Deceuninck – Quick-Step ongetwijfeld worden uitgespeeld. Zondag werd hij in Fucecchio geklopt door de Duitser Pascal Ackermann. De Sloveen Primoz Roglic, de kopman van Jumbo-Visma, rijdt opnieuw in de roze leiderstrui.

 

BUZZS