Giuffre wil gelijk krijgen en niet alleen schikken in zaak Andrew

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Virginia Giuffre is er niet alleen op uit om te schikken in de misbruikzaak die zij tegen de Britse prins Andrew heeft aangespannen. De Amerikaanse laat via haar advocaat aan de BBC weten dat ze voor zichzelf en alle andere slachtoffers ook gelijk wil krijgen in de zaak.

Prins Andrew zou Giuffre in 2001 als 17-jarige tiener drie keer hebben misbruikt. De zaak wordt later dit jaar doorgezet, nadat deze in eerste instantie afgerond leek door een schikking die de Amerikaanse eerder had getroffen met de veroordeelde zedendelinquent Jeffrey Epstein. Daarin staat dat ze een half miljoen dollar heeft gekregen en in ruil daarvoor geen klachten mag indienen tegen Epstein en zijn entourage. De rechter oordeelde woensdag echter dat die overeenkomst geen obstakel vormt en Giuffre haar zaak mag doorzetten.

Dit is volgens David Boies, de advocaat van Giuffre, een goede zaak. “Het is heel belangrijk dat deze kwestie voor Virginia Giuffre wordt opgelost op een manier waarin zij en alle andere slachtoffers in het gelijk worden gesteld. Ik denk niet dat ze een uitgesproken mening heeft over wat een oplossing zou moeten zijn”, voegt hij daaraan toe. “Het belangrijkste is dat het vonnis haar in het gelijk stelt en de claim die ze heeft ingediend rechtvaardigt.”

 

BUZZR

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie