Glasgow of Liverpool gaat Eurovisie Songfestival organiseren

Door: DitjesDatjes
27-09-2022

De komende editie van het Eurovisie Songfestival in het Verenigd Koninkrijk vindt plaats in Glasgow of Liverpool. Dat heeft de BBC dinsdag bekendgemaakt. De twee steden zijn als laatste overgebleven van de in totaal zeven Britse steden die op de shortlist stonden.

De aankondiging betekent dat Birmingham, Leeds, Manchester, Newcastle en Sheffield achter het net vissen. Bij de beoordeling werd gelet op zaken als de bereikbaarheid, een passende locatie en technische faciliteiten. Volgens de BBC hadden Glasgow en Liverpool “het sterkste aanbod”. De definitieve beslissing zal volgens de Britse omroep “binnen enkele weken” volgen.

Het Eurovisie Songfestival werd al acht keer georganiseerd door het Verenigd Koninkrijk. Voor beide overgebleven kandidaten zal het de eerste keer zijn dat het liedjesfestijn daar plaats vindt.

Eerder dit jaar werd bekendgemaakt dat het Verenigd Koninkrijk de organisatie van het songfestival overneemt van Oekraïne, de winnaar van dit jaar. Dat besluit werd genomen vanwege de oorlog met Rusland.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD