Glastonbury denkt aan massaal testen festivalbezoekers

Door: DitjesDatjes
22-10-2020

De organisatie van Glastonbury denkt na over de mogelijkheid tot het testen van alle bezoekers op corona zodat het festival volgend jaar zomer door kan gaan. Dat heeft festivalbaas Michael Eavis woensdag gezegd tijdens een vraag- en antwoordsessie op het Wells Festival of Literature.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het testen gaat nu goed, mogelijk kunnen we grootschalige testregelingen opzetten”, zei Eavis. Er moet volgens hem nog wel goed nagedacht worden over het wanneer en hoe vaak er getest moet worden om er zeker van te zijn dat er geen coronagevallen naar binnengaan. “Willen we 200.000 mensen bijvoorbeeld drie keer testen? Wanneer ze hun huis verlaten, halverwege zijn en als ze aan de festivalpoort staan?”, vroeg hij zich af.

Glastonbury, een van de grootste festivals ter wereld, kon dit jaar niet doorgaan vanwege corona. Onder anderen Paul McCartney, Taylor Swift en Kendrick Lamar zouden in juni optreden.

Eerder gaf Eavis al aan dat hij “hemel en aarde gaat bewegen” om de editie van 2021 wel door te laten gaan. “Maar dat betekent niet dat het ook echt gaat gebeuren. Het is misschien ijdele hoop”, zei hij.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD