Glastonbury wil evenveel vrouwen als mannen op affiche

Door: DitjesDatjes
13-02-2020

De organisatie van Glastonbury streeft ernaar dat de hoeveelheid vrouwelijke en mannelijke artiesten eerlijk is verdeeld. “Onze toekomst moet 50/50 zijn”, zegt festivalbazin Emily Eavis donderdag tegen Newsbeat op BBC Radio 1.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Het is een uitdaging. Iedereen vindt het moeilijk, maar de acts zijn er”, zegt Emily. “Als ik kijk naar oude line-ups van Glastonbury dan besef ik dat die behoorlijk werden gedomineerd door mannen. Zolang je dit niet bewust verandert en er niets mee doet, blijft het hetzelfde omdat er een overschot is aan mannelijke artiesten.”

De festivalorganisator reageert hiermee op kritiek op de affiches van Reading en Leeds, waar volgens festivalgangers veel te weinig vrouwelijke artiesten optreden. De verdeling van Glastonbury wordt volgens Emily beter. “Ik zeg niet dat het echt 50/50 is, maar we doen zeker een goede poging.”

Het festival vindt van 24 tot en met 28 juni traditiegetrouw plaats in het kleine dorpje Pilton. Taylor Swift, Paul McCartney, Diana Ross en Lana Del Rey zijn de eerste namen die zijn aangekondigd.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD