Glennis Grace over vluchtelingen in Ter Apel: ‘dit moet stoppen’

Door: Lola van Leeuwen
27-08-2022

Glennis Grace is klaar met de situatie in Ter Apel waar vluchtelingen al nachten in de buitenlucht slapen. De zangeres heeft besloten om met haar vrienden naar het dorp in Groningen te rijden om spullen te doneren. Via Instagram doet Grace een oproep aan haar volgers om een bijdrage te leveren…

,,Iedereen kent inmiddels de situatie in Ter Apel. En de honderden, honderden vluchtelingen die daar vastzitten en onder erbarmelijke omstandigheden aan hun lot overgelaten worden”, begint Glennis haar oproep op Instagram. ,,Ik wil helpen, mijn vriendenploeg wil helpen en wij hebben besloten om aanstaande zondag daarnaartoe te gaan rijden met de nodige spullen die daar zo nodig zijn.”

‘Let’s do this’

Voor iedereen die zich geroepen voelt om te helpen, geeft Glennis twee adressen door in Purmerend en Amstelveen. Hier kunnen spullen gedoneerd worden. ,,Zoals dekens, medicijnen, paracetamols en kussens”, vertelt ze. ,,Zodat wij daar met een hele grote groep naartoe kunnen gaan rijden om dit af te geven. Let’s do this guys. It needs to stop”, aldus Grace.

Meer DenD