Glennis Grace veroordeelt pro-Piet-betoog Marga Bult

Door: DitjesDatjes
13-11-2019

Glennis Grace heeft flink uitgehaald naar Marga Bult die in een post op Facebook pleit voor het behoud van Zwarte Piet. De zangeres vindt het onbegrijpelijk dat Bult vast wil blijven houden aan de traditie en “deze onzin” op social media zet.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik wil heel simpel, dat dit kinderfeest blijft zoals het ooit is ontstaan, het hoort bij onze oer-Hollandse cultuur, met ‘Zwarte Pieten’!!”, schreef Bult maandag op Facebook. “Alles en elke opmerking valt momenteel onder de noemer ‘racistisch’ maar geloof me, ik probeer hooguit onze eigen Hollandse tradities te bewaren.” De voormalig Babe-zangeres wordt moedeloos van de almaar voortdurende pietendiscussie en maakt zich zorgen over de toekomst van de komende generaties. “Waar gaan we heen met ons land, onze cultuur, ons normen- en waardensysteem”, vraagt ze zich af.

Glennis heeft geen goed woord over voor haar pro-pietenbetoog, zo laat ze weten in een post op Instagram. “Tradities? Come on now! Waarom loopt heel NL dan niet in klederdracht als men zich zo graag aan tradities wilt houden of lopen ze nooit meer op klompen? Omdat het niet meer van deze tijd is!! Net zoals ZWARTE PIET!!!! Jullie kennen de feiten maar ontkennen het bigtime!” Ze vindt dat er meer begrip en medeleven getoond moet worden. “Ik weet zeker dat als je bruine kids of kleinkinderen had gehad, jij je had kunnen verplaatsen in het gevoel van een ander en had je deze onzin nooit op social media gezet”, richt ze zich direct tot Marga. “Even voor de duidelijkheid. Ik geef hiermee niet aan dat jij racistisch bent. Maar helaas komt er wel heel veel HAAT naar boven van veel mede Nederlanders.”

Grace ziet “gelukkig wel verandering”, zo sluit ze haar post af. “Zelfs bij mensen die bvb een paar jaar geleden nog precies dezelfde gedachten en emoties hadden zoals iedereen hier.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD