Glennis keert dit jaar niet meer terug op podium

Geen optredens meer voor Glenda
Door: Charlotte Wijnen
14-07-2022

Heel Nederland lijkt het gehad te hebben met Glennis Grace. Het ene na het andere concert wordt gecanceld en wanneer ze wél op het podium staat, komen er maar een handjevol mensen opdagen. Het einde van haar carrière lijkt steeds meer in zicht te komen. Voorlopig zullen we haar in ieder geval niet meer op een podium zien, want haar agenda is voor de rest van dit jaar leeggemaakt.

Na het geweldsincident in de supermarkt probeert Glennis er naar eigen zeggen alles aan te doen om het goed te maken, maar daarmee boekt ze nog weinig vooruitgang. Bij de optredens die wel doorgingen kwamen er amper mensen opdagen en ze wordt nog steeds genegeerd door bewoners van de Jordaan.

Gratis kaarten

Slechts twee maanden nadat ze stennis schopte in een supermarkt dacht Glennis wel weer te kunnen optreden. Maar al snel bleek dat de kaartverkoop geen stormliep en tijdens haar eerste optreden was de zaal maar voor een derde gevuld. De fans die overbleven waren Duitsers, die nog geen weet hadden van de misdragingen van de zangeres.

Naarmate de tijd verstreek, begonnen zich steeds meer fans haar de rug toe te keren. De kaarten voor de concerten die daarna nog gepland stonden, werden zelfs gratis weggegeven. Glennis voelde het heet worden onder haar voeten, maar wist dat ze nog een kans zou hebben bij de shows van Ladies of Soul.

Ladies of Soul

Maar een paar weken later bleek ook dat niet door te gaan. De dames besloten hun shows in september te cancelen.

,,De negatieve publiciteit rondom het incident waarbij Glennis betrokken is geraakt, terwijl de cultuursector nog aan het herstellen is, maakt de broodnodige promotie voor de concerten al ruim 3 maanden moeilijk”, schreef Ladies of Soul op Instagram. ,,Glennis begrijpt dat dit zijn tol eiste en heeft ons de afgelopen week laten weten zich terug te willen trekken ten behoeve van de concerten.”

‘Ik zeg altijd goedemorgen’

Glennis is er op een pijnlijke manier achtergekomen dat niet alleen haar stem, maar ook haar gedrag haar de das om kan doen. In de Jordaan wordt ze met de nek aangekeken en momenteel doet ze er alles aan om haar imago op te vijzelen.

,,Ik loop mijn huis uit en ik zeg altijd goedemorgen tegen de eerste persoon die ik tegenkom op straat, ook al ken ik je niet”, vertelde ze in Instagram Stories. ,,Dat vind ik gewoon netjes.”

Agenda leeggemaakt

Het lijkt allemaal niet te werken waarop Glennis besloten heeft om haar agenda voor de rest van dit jaar leeg te maken. ,,Voor dit jaar heeft Glennis Grace geen optredens meer staan”, meldt juicekanaal RealityFbi op Instagram.

Meer DenD