Goed nieuws, Nederland gaat weer open

Nederland gaat weer open
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Het kabinet gaat zo goed als zeker Nederland van het slot afhalen. Het Outbreauk Management Team adviseert om vanaf aanstaande dinsdag Nederland weer open te gooien. Er zal een zucht van verlichting gaan door alle eigenaren en medewerkers van honderdduizenden horecazaken. Ook de theaters, musea en concertgebouwen gaan weer hun deuren openen.

Het kabinet weet nog niet tot hoe laat de horeca mag openblijven en of er een uitzondering komt voor culturele instellingen, zoals de theaters. Zoals het er nu naar uitziet moet de horeca om 20.00 uur dicht en kunnen de avondvoorstellingen wel doorgaan tot tien uur ’s avonds.

De mogelijkheid bestaat ook nog dat ook de horeca tot 22.00 uur mag openblijven. Het kabinet bekijkt of dat verantwoord is.

Na de lockdown vanaf media december 2021 is dit het juiste uitkomst om de boel weer open te gooien. Ook de burgemeesters van het Veiligheidsberaad hadden hierop aangedrongen.

Want het aantal coronabesmettingen stijgt weliswaar spectaculair, maar het beroep op de zorg neemt zienderogen af. Bovendien is de ergernis over de laatste lockdown torenhoog. Na de opening vorige week van de winkels voelen de horeca-ondernemers zich zwaar bekocht, omdat het publiek massaal de grens overtrekt naar België en Duitsland voor een lunch of diner.

Binnen het nieuwe kabinet was de terughoudendheid die premier voortdurend aan de dag legt niet meer langer houdbaar. Nieuwkomers als minister van Justitie Yesilgöz en staatssecretaris Uslu (Media) accepteren geen nee van de VVD-premier.

Tags

CORONAHORECALOCKDOWNMARK RUTTE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck