Goede vrienden onderdeel van songfestivalact Joost Klein

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Joost Klein neemt twee goede vrienden mee naar het Eurovisie Songfestival in Malmö. Videomakers Appie Mussa en Martijn van Eijzeren, beter bekend als Stuntkabouter, zijn onderdeel van de act. “We hebben gekke dingen gedaan in video’s, maar dit wordt echt top”, vertelde Mussa dinsdagavond in Sophie & Jeroen.

Hun precieze bijdrage houden Kleins vrienden nog geheim. Volgens Van Eijzeren is het in de stijl van de filmpjes die ze opnemen. “We hebben een kinderlijke, leuke, speelse manier van maken en we zijn gewoon heel blij om dat te mogen laten zien.”

Gover Meit, ook een goede vriend van Klein en daarnaast de creative director van de act, wil ook niets verklappen over hoe Europapa er op het podium gaat uitzien. Afgelopen weekend vergeleek hij het in gesprek met Shownieuws met de maanlanding. Na die metafoor heeft hij naar eigen zeggen “een standje” gekregen, vertelde hij dinsdagavond. “Ik ben dit gesprek alleen al een week aan het voorbereiden”, grapte Meit, bij het grote publiek beter bekend als Stefano Keizers.

Plezier

Meit wilde wel vertellen dat ze hard werken aan het optreden. “We hebben negen maanden lang dagelijks gewerkt om van die drieminutenact iets te maken dat iedereen op de wereld een plezier kan doen.”

Ook zei de kunstenaar en theatermaker inspiratie te hebben geput uit eerdere songfestivalinzendingen. Meit noemde de Finse kandidaat van vorig jaar, Käärijä met Cha Cha Cha, en de Portugese songfestivalwinnaar Salvador Sobral als voorbeeld.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck