Goedele veel pijn door medische blunders

Door: DitjesenDatjes
06-08-2019

Heel veel pijn heeft Goedele Liekens gehad nadat ze voor een gebroken enkel werd behandeld in Spanje. Dat vertelt de seksuologe aan het Vlaamse weekblad Dag Allemaal. Een aantal medische blunders hebben ervoor gezorgd dat het herstelproces is vertraagd.

Extra pijn

Inmiddels is Goedele weer thuis, maar de oude is ze nog lang niet. Ze viel toen ze ’s avonds in de schemering haar hondje ging uitlaten en in een put in de weg stapte. Een dubbele enkelbreuk was het resultaat. In Spanje werd ze naar het ziekenhuis vervoerd, maar daar ging er veel mis. ,,De operatie is vrij goed uitgevoerd, alleen zit er een iets te grote schroef aan één kant, wat extra pijn geeft. Maar ’t is vooral achteraf dat ze hebben zitten knoeien: mijn gips zat niet op de juiste plaats, ze ­hebben het verkeerde ontsmettingsmiddel gebruikt, ik kreeg niet de juiste medicatie, er is geen enkele keer ijs op mijn enkel gelegd… Eigenlijk hebben ze het veel erger gemaakt dan het had moeten zijn.”

Revalidatie

De dokter in België denkt dat er gelukkig niets onherstelbaar is beschadigd, maar het zal wel lang duren voordat Lieke weer kan rondlopen. Over twee maanden pas begint haar revalidatie. ,, En ondertussen blijf ik dus aan die rolstoel gekluisterd. Het is heel erg, ik kan níks in dat ding. Ik word er gek van! Ah ja, ik heb een huis vol trapjes. Ik kan zelfs geen koffie drinken! ­Daarvoor moet ik op het ­aanrecht gaan zitten met mijn been omhoog.” Veel hulp van haar twee dochters, allebei tieners, verwacht ze niet want zij moeten binnenkort weer naar school. ,, Maar gelukkig wonen we in een goed land wat situaties als de mijne betreft. Ik heb een goeie rolstoel, de beste dokters… Zo realiseer je je maar weer eens hoe goed de Belgische ziekenzorg is.”

Meer DenD