Golden Girls-special met Regina King en Tracee Ellis Ross

Door: DitjesDatjes
07-09-2020

Actrices Tracee Ellis Ross en Regina King voeren dinsdag via Zoom een special op rond The Golden Girls. Ze krijgen daarin gezelschap van Alfre Woodard en Sanaa Latha.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ross kondigde de special aan met een filmpje waarin de hoofden van de actrices zijn gephotoshopt op die van de originele cast van de hitserie uit de jaren 80. Daaruit blijkt dat de Black-ish-actrice zelf de rol van Rose speelt, terwijl King huisgenoot Dorothy speelt. Woodard en Lathan kruipen in de rollen van respectievelijk Sophia en Blanche.

Volgens Entertainment Weekly wordt de special gepresenteerd door Lena Waithe en geregisseerd door Gina Prince-Bythewood, bekend van onder meer The Old Guard. Het is niet duidelijk of de actrices een bestaande aflevering naspelen of dat ze met nieuw materiaal werken. Wel is duidelijk dat er in de special aandacht wordt besteed aan burgerrechtenorganisatie Color of Change.

The Golden Girls was van 1985 tot 1992 te zien en ging over vier dames die een huis deelden in Miami. De originele cast bestond uit Bea Arthur (Dorothy), Estelle Getty (Sophia), Betty White (Rose) en Rue McClanahan (Blanche). White (98) is de enige actrice van het stel die nog in leven is.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD