Golden Globes totaal anders dan voorgaande jaren

Door: DitjesDatjes
01-03-2021

De Golden Globes zijn dit jaar vanwege het coronavirus voor het eerst uitgereikt vanaf twee verschillende locaties, New York en Los Angeles, en werden gepresenteerd door Amy Poehler en Tina Fey. Alle genomineerden keken vanuit huis mee via een Zoom-verbinding. Waar sommigen zich gehuld hadden in hun mooiste rode loper outfit, zaten anderen gewoon in hun dagelijkse kloffie voor het scherm. En dat nam de ‘shine’ van het, normaal gesproken, zeer feestelijke evenement wel weg.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Bij de eerste award uitreiking ging het mis met de verbinding. Daniel Kaluuya, die de prijs voor Best Supporting Actor Motion Picture won dankzij zijn rol in Judas and the Black Messiah, wilde net aan zijn dankwoord beginnen toen het geluid uitviel. Actrice Laura Dern, die de presentatie voor die prijs voor haar rekening nam, schakelde snel terug naar de regisseur om verder te gaan met de show. Niet lang daarna werd de verbinding hersteld en kon Kaluuya alsnog zijn woordje doen.

In de daarop volgende uitreikingen waren alle genomineerden luid en duidelijk te zien en horen, wat voor leuke interactie zorgde. The Crown ging met vier van de zes verzilverde nominaties als winnaar naar huis, met Golden Globes voor Emma Corrin (prinses Diana), Josh O’Connor (prins Charles), Gillian Anderson (Margaret Thatcher) en de prijs voor Best Drama TV Series. De comedyserie Schitt’s Creek, die vorig jaar nog zes Emmy Awards won, sleepte de prijs voor Best Comedy en Best Actress TV Comedy (Catherine O’Hara) in de wacht. Ook de film Borat Subsequent Moviefilm won twee prijzen, voor Best Actor Comedy en Best Picture Comedy.

De prijs voor Best Motion Picture Drama ging naar Nomadland, geregisseerd door Chloé Zhao. Zij was tevens de tweede vrouw, én gekleurde vrouw, die een Golden Globe won voor Best Director.

Voorafgaand aan de show was er veel ophef over het feit dat er van de bijna 80 Hollywood Foreign Press Association journalisten, die hun stem mogen uitbrengen voor de Golden Globes, geen enkele zwarte journalist bij de organisatie is aangesloten. Tijdens de awardshow werd er door leden van de HFPA melding van gemaakt. “Zwarte representatie is belangrijk, net zoals een diversiteit onder onze leden belangrijk is. Wij streven dan ook naar een inclusiever gezelschap, waarbij iedereen zich vertegenwoordigd voelt.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD