‘Gordon kreeg 200.000 euro om zijn zaak te sluiten’

Gordon sloot zijn zaak niet voor niets
Door: Charlotte Wijnen
06-10-2022

Gordon heeft naar eigen zeggen de deuren van zijn zaak Blushing in Blaricum moeten sluiten vanwege personeelstekort, maar in Het Gooi wordt gefluisterd dat er óók een andere reden voor is. Hij zou een geheime afspraak hebben gemaakt met een supermarkt die wil uitbreiden. ,,Hij heeft 200.000 euro gekregen om te vertrekken.”

Dat Gordon zijn zaak Blushing moest sluiten, nog voor het aflopen van het huurcontract in 2024, zou volgens bronnen in Het Gooi alles te maken hebben met een supermarkt die naast de koffietent staat. Gordon zou in het geheim een afspraak hebben gemaakt met de eigenaar van de supermarkt.

Zak met geld

,,Gordon heeft een zak met geld gekregen. Er is hem een voorstel gedaan om eerder dan het contract afloopt zijn zaak dicht te gooien”, vertelt een bron aan weekblad Privé. De reden zou zijn dat de supermarkt wil uitbreiden. ,,De achterkant van het pand grenst precies aan dat van Gordon. Om de verbouwing meteen goed uit te voeren en niet te veel vertraging op te laten lopen, is hem een voorstel gedaan.”

Geheime afspraak

In eerste instantie was Gordon niet van plan om de deuren van zijn zaak eerder dicht te gooien. ,,Tot hij hoorde welke vergoeding eraan vastzat! Het gaat om een bedrag van tegen de tweehonderdduizend euro. Deze afspraak is in het geheim gemaakt en mag door geen van de partijen openbaar worden gemaakt. Toch is er ergens een lek, waardoor het verhaal nu op straat ligt.”

Dáárom wist het personeel van niks

Wel gelooft de bron dat Gordon het inderdaad moeilijk heeft gehad om personeel te vinden. ,,Dat hebben vrijwel alle horecazaken. Maar het echte verhaal is dat hij akkoord is gegaan met een flinke som geld. Daarom was het ook een grote verrassing voor het vaste personeel dat ze van de ene dag op de andere dag te horen kregen dat ze hun baan kwijt zijn.”

Meer DenD