Gordon shockeert met bizarre uitspraken over Qatar: tafeldame verlaat studio

Gordon heeft extreme mening over Qatar
Door: Charlotte Wijnen
07-12-2022

Fleur Jongepier, één van de tafelgasten van Op1, liep gisteren plotseling de studio uit. Ze gaf geen reden voor haar vertrek, maar ze liep van tafel tijdens het verhaal van Gordon. Hij sprong in de bres voor Qatar, waar tijdens de bouw van stadions talloze arbeidsmigranten zijn overleden. 

Gordon werd aan tafel bij Op1 gevraagd naar wat hij vindt van de kritiek op het WK voetbal in Qatar. Hij vertelt dat hij het allemaal een beetje ‘overtrokken’ vindt. ,,We zitten met het vingertje te wijzen, terwijl we verantwoordelijk zijn voor de slavernij”, zegt Gordon. ,,We moeten onze excuses aanbieden over een tijdje, wat misschien helemaal terecht is, maar dan denk ik: laten we gewoon eerst even naar onszelf kijken allemaal voordat we dat soort dingen gaan roepen.”

‘Hou erover op!’

Hoewel Gordon ondertussen al wat verbaasde blikken van zijn medetafelgasten krijgt, stipt hij het volgende aan. ,,Ik bedoel: kijk naar de gruwelijkheden die Nederlanders hebben gedaan in Zuid-Afrika met Jan van Riebeeck. Kijk naar de gruwelijkheden in Indonesië die we als Nederlanders hebben gedaan”, vertelt hij verder. ,,We zijn allemaal zo woke met z’n allen. Hou er over op! Ik bedoel: we moeten er niet onze ogen voor sluiten, maar laten we het over leuke dingen hebben. Over mijn programma.”

‘Ik vertrek’

Tafelgast Fleur Jongepier, die aan tafel zat om te praten over grensoverschrijdend gedrag, loopt plotseling van tafel. ,,Ik vertrek”, zegt ze terwijl ze wegloopt. Hoewel ze geen reden geeft voor haar vertrek, is het duidelijk dat ze de studio verlaat vanwege de uitspraken van Gordon. Al geeft hij er niet veel om. ,,Heb ik wat verkeerds gezegd?”, vraagt Gordon lachend. ,,Ik heb geen idee wat die vrouw bezielt, maar het ging niet over seksueel grensoverschrijdend gedrag, dus…”

Meer DenD