Gordon wist van wangedrag Marco Borsato: ‘Al een paar jaar’

Gordon wist al heel lang van misbruik Marco Borsato
Door: Charlotte Wijnen
03-03-2022

Gordon heeft zich uitgelaten over de aangifte tegen Marco Borsato. Hoewel heel Nederland in rep en roer was na het nieuws over het seksueel grensoverschrijdende gedrag van de zanger, was het voor Gordon een minder grote verrassing. ,,Ik wist het al een paar jaar.”

In de podcast ‘Geroezemoes’ vertelt Gordon al een tijdje bekend te zijn met het seksueel grensoverschrijdende gedrag van Marco Borsato. Jarenlang hoort hij al hardnekkige geruchten waarvan hij niet kon geloven dat ze waar zouden zijn. ,,Ik wist het al een paar jaar en ik geloofde het in eerste instantie niet. Ik dacht: dat waait wel over.”

‘Schrok dat het naar buiten kwam’

Gordon was dan ook in shock toen het nieuws naar buiten kwam. ,,Ik schrok eigenlijk van het feit dat het naar buiten kwam. Ik dacht meteen: is het dan toch waar? Het blijkt dus wel waar te zijn, dus dat is een hard gelag.”

Gordon kent Marco al jaren en zegt het nooit van hem te hebben verwacht. ,,Zoals ik Marco ken, denk ik dat ik met vele mensen kan zeggen dat ik heel veel dingen van hem had verwacht, maar dit niet. Heel pijnlijk om te horen.”

‘Dat meisje verzint het niet’

In december vorig jaar werd bekend dat een 22-jarige vrouw aangifte heeft gedaan tegen Marco wegens ‘onzedelijke betastingen’. Volgens de vrouw, die destijds minderjarig was, heeft de zanger haar jarenlang misbruikt.

Hoewel het onderzoek nog loopt, gelooft Gordon erin dat de vrouw de waarheid spreekt. ,,Ik ga ervan uit dat dat meisje het niet allemaal verzint”, zegt hij. Hij heeft dan ook geen goed woord meer over de zanger te zeggen. ,,Om zoiets te doen is wel het laagste station wat je kunt bereiken.”

Meer DenD