Goud voor Ria Valk

226

Rasartieste Ria Valk heeft opnieuw een gouden plaat te pakken. De vrouw die al meer dan zestig jaar in het vak kreeg de plaat voor haar laatste carnavalskraker Oma Wil een Toy Boy.

De plaats werd uitgereikt tijdens een optreden in Maastricht dat speciaal voor de gelegenheid werd onderbroken.

Nederland kent Ria onder andere van haar hit Leo uit 1976 en later van de carnavalskraker De liefde van de man gaat door de maag. Beiden goed voor goud. In Maastricht werd haar optreden ‘verstoord’ door Huub Adriaens, de presentator van de Huub Op VolleToeren-show. Hij overhandigde de zangeres een gouden plaat, omdat er 25.000 cd’s zijn verkocht van de single Oma wil ’n Toyboy.

Zestig jaar

Nog een jaar en Ria Valk zit zestig jaar in het vak. Aan stoppen denkt ze echter niet.  „Het houdt mij jong en zolang het publiek en ik het leuk blijven vinden, ga ik door. En zeker na zo’n mooi moment als nu, kan ik er weer even tegen.”

Ria Valk werd in 1941 in Eindhoven geboren, maar verhuisde al snel naar Amsterdam, waar ze van een buurjongen gitaar leerde spelen. In 1958 deed ze mee aan een talentenjacht en werd ze ontdekt. In de jaren zeventig was ze een vaste side-kick van André van Duin.

Oma wil een Toy Boy kwam in 2014 uit en is een daverend succes, met nu een gouden plaat als resultaat.