Gouden Beer voor Helen Mirren op Berlijns Filmfestival

Door: DitjesDatjes
04-12-2019

Helen Mirren wordt op het filmfestival van Berlijn geëerd met een oeuvre-award. Dat laat de organisatie woensdag weten.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Helen Mirren is een sterke persoonlijkheid wiens krachtige portretten altijd indrukwekkend zijn”, aldus Mariette Rissenbeek, directeur van festival. “Ze verrast ons keer op keer met haar interpretatie van complexe personages. Of het nu Chris in Calendar Girls of koningin Elizabeth II in The Queen is, haar portretten zijn een paradigma van sterke vrouwen, en het is ons een groot genoegen om haar de Ere Gouden Beer voor haar levenswerk toe te kennen.”

De 74-jarige actrice mag haar prijs ophalen tijdens een ceremonie op 27 februari 2020, waar ook The Queen wordt vertoond, de film waarvoor ze een Oscar in de wacht sleepte. De Britse is momenteel te zien als Russische keizerin Catharina de Grote en in de film The Good Liar. Ook heeft ze een rol in de film Fast & Furious 9, die volgend jaar uitkomt.

De zeventigste editie van het internationaal filmfestival van Berlijn, ook wel Berlinale genoemd, vindt plaats van 20 februari tot en met 1 maart 2020. Het begint iets later dan gebruikelijk om de vroege datum van de Academy Awards tegemoet te komen.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD