Gouden Film voor Mi Vida

Door: DitjesDatjes
22-02-2020

De feelgoodkomedie Mi Vida heeft meer dan 100.000 bezoekers getrokken. De film heeft daarom de Gouden Film Award gekregen, maakten het Nederlands Film Festival en Paradiso Films zaterdagochtend bekend. Hoofdrolspeelster Loes Luca werd vrijdag al verrast met de prijs.

Regisseur Norbert ter Hall is blij en trots dat het publiek de film “over echte mensen met echte problemen met zoveel liefde heeft omarmd”, laat hij weten in een reactie. “We hebben deze film opgedragen aan onze moeders en daar zijn nu 100.000 moeders bij gekomen.”

De makers van Mi Vida, die eind november in première ging, hoopten al dat de film de 100.000 bezoekers zou passeren. Vorige maand riepen Norbert, Loes en scenarist Roos Ouwehand bezoekers via social media op om naar de bioscoop te gaan. Ze wezen op de lovende recensies die de film kreeg en het feit dat een Gouden Film, zeker voor een arthouse-titel in Nederland, een grote eer is om te halen. Het succes van Mi Vida kan volgens de makers “aantonen dat er in Nederland ook behoefte is aan films die niet alleen maar willen amuseren, die niet alleen maar jonge mensen in de hoofdrol hebben, en die niet alleen maar romantische komedies zijn.”

Mi Vida gaat over de 65-jarige kapster Lou die een heimelijke droom koestert: ze zou wel in Spanje willen wonen. Maar ze voelt zich schuldig tegenover haar kinderen en kleinkinderen en besluit genoegen te nemen met een cursus Spaans in Cádiz. In de gastvrije stad aan zee kan ze haar zorgende rol loslaten en over haar toekomst nadenken.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD

Privacy instellingen

DenD.nl neemt je privacy serieus en daarom kun je zelf instellen welke gegevens je tijdens het bezoek aan onze website achterlaat.

Privacy policy | Sluiten
Instellingen