Grand Prix Zandvoort en winnaar Max koninklijk goedgekeurd

KONINGEN van Zandvoort.
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Voor het derde jaar op rij droogde Max Verstappen zijn tegenstanders af. Spannend was het wel, want de weersomstandigheden verschilden enorm van de twee voorgaande GP’s op Zandvoort. Er viel een uur voordat er 72 rondjes waren gereden een geweldige plensbui uit de hemel. Max reageerde direct, kreeg nieuwe banden en ook na een korte pauze bleek de Nederlandse wereldkampioen F1 veel te sterk.

Maar het was niet alleen de dag van Max, maar ook die van Willem-Alexander en zijn familie. De Koning en zijn vrouw Maxima waren afgreisd naar de badplaats en hadden Amalia, Alexia en nichtje Luana meegenomen. Natuurlijk voelden ze zich welkom. De royals werden in de armen gesloten door de bijna 105.000 supporters en toen het Wilhelmus klonk, gespeeld door André Rieu en zijn 70-koppig orkest, werd er op de maat met het rood wit blauw gevlagd.

Adembenemend

Max kroop al tijdens de race naar de eerste positie en liet die niet meer los voor het thuispubliek. De wereldtitel 2023 kan hem niet meer ontgaan. In Zandvoort kon aleen Alonso, die tweede werd, hem nog een beetje bijbenen.

In de paddocks, waar de uitgenodigde gasten verbleven, stond er kreeft op het menu en vloeide de champagne rijkelijk. Wie was er niet? Bedrijfsleven, sport, politiek; uit alle lagen van de samenleving waren ze er. Niemand wilde deze happening missen. Een rijtje van bekende namen: Jan-Peter Balkenende, Rob Goossens, Wilfred Genee, Rico Verhoeven, Rob Hoogland, Harry Mens, Frans Klein en zo gaat het nog een tijdje door.

Fabuleus

Zandvoort heeft ook dit jaar weer een geweldige prestatie geleverd. Zo lang Max Verstappen zo fabuleus rijdt, mag Zandvoort niet op de internationale F1-kalender ontbreken. Toch gaan de tijden mogelijk veranderen en is het na volgend jaar niet 100% zeker dat de badplaats het evenement automatisch krijgt toegewezen.

Na Koningsdag is de Nederlandse Grand Prix misschien wel de leukste dag van het jaar. Willem-Alexander was een van de eersten die de F1 Koning Verstappen feliciteerde met de zege, nadat hij de beker die ontworpen is door designer Piet Boon in ontvangst had genomen.

Emma Heesters zong Max to.
Andre Rieu speelde met zijn orkest onder andere het Wilhelmus op Zandvoort.

Tags

F1GRAND PRIXMAX VERSTAPPENZANDVOORT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck