Grap Máxima: maak video over mentaal welzijn in dure auto

Door: DitjesDatjes
27-09-2022

In een dure auto zitten en dán over mentaal welzijn spreken in een video kan mogelijk helpen om het onderwerp meer onder de aandacht te brengen bij jongeren. Dat grapte koningin Máxima dinsdag bij een bijeenkomst van MIND Us in Den Haag over de invloed van sociale media op de mentale gezondheid van jongeren, nadat een influencer stelde dat jongeren meer geïnteresseerd zijn in mooie spullen online dan in mentaal welzijn.

Tijdens de bijeenkomst werden drie rondetafelgesprekken gehouden, waarbij ook werd gesproken over de rol die influencers kunnen hebben in het creëren van bewustzijn. Influencers zijn personen die veel volgers hebben op sociale media en zo een bepaalde invloed kunnen uitoefenen op hun volgers. Influencer en ondernemer Mohamed Lemhadi, ook wel bekend als Mo Bicep, stelde dat video’s over mentale gezondheid “weinig views” trekken. Jongeren zijn vooral geïnteresseerd in bijvoorbeeld dure auto’s, denkt hij. Daarop zei Máxima dat ze misschien “in een Lamborghini moeten zitten” en het onderwerp dan moeten bespreken, waarop veel mensen lachten.

De bijeenkomst werd georganiseerd door de stichting MIND Us, waarvan de koningin erevoorzitter is en vond plaats in het hoofdkantoor van T-Mobile. De stichting wil dat jongeren meer grip krijgen op hun mentale gezondheid en dat zij hulp weten te vinden indien nodig.

Máxima richt zich de laatste jaren tijdens haar werk in Nederland veel op mentale gezondheid. Zo sprak de koningin eerder dit jaar nog met jongeren over mentale gezondheid op onder meer de ontvangstweek voor studenten in Delft, het Nova College in Beverwijk en de Hogeschool Leiden. Aanleiding om zich als erevoorzitter in te spannen voor MIND Us is de zelfgekozen dood van haar zusje Inés, zei de koningin eerder. Haar jongste zus maakte in 2018 op 33-jarige leeftijd een einde aan haar leven. Zij leed aan depressies.

 

BUZZR

 

 

Meer DenD